Usuwanie konta z portalu Grono.net

Rezygnacja z portalu Grono.net może przebiegać etapami: najpierw wyłączysz określonym grupom użytkowników dostęp do niektórych informacji o Tobie, a następnie zawiesisz (w Grono.net nazywa się to „zamrożeniem”) lub całkowicie skasujesz konto.

Aby wyłączyć opcje udostępniania lub zamrozić profil na grono.net:

  • Zaloguj się do portalu za pomocą swoich danych.
  • Na górze strony kliknij Profil i z menu wybierz Ustawienia.
  • Na pierwszych sześciu karta otwieraj kolejno opcje poprzez klikanie ikon (zazwyczaj symbolu grona). Widoczność każdej z opcji oznacz jako Tylko dla mnie. W przypadku niektórych opcji możesz ograniczyć widoczność jedynie do znajomych – i tak zrób (np. w przypadku Status).

A tak należy postępować, aby zawiesić swoje konto (zamrozić) lub całkowicie je usunąć:

  • Ponownie otwórz podstronę z konfiguracją, ale tym razem kliknij Zmiana hasła.
  • Wybierz Zamroź swój profil,jeżeli chcesz uczynić go zupełnie niewidocznym dla innych użytkowników.
  • Potwierdź zamiar, wpisując hasło do profilu i wciskając Zamroź. Wybranie tej opcji nie powoduje skasowania danych.
  • Całkowite skasowanie konta wymaga wybrania po Zmiana hasła opcji Usuń swoje konto.
  • Podaj hasło do profilu i potwierdź chęć skasowania konta poprzez kliknięcie Usuń.

Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie masz konta? Zarejestruj się »

Zobacz także

Skuteczne narzędzia do wykrywania uszkodzonych podzespołów

pobierz

Wykrywanie i usuwanie niechcianych programów

pobierz

Polecane artykuły

Array ( [docId] => 47566 )

Array ( [docId] => 47566 )