Usuwanie konta z Twittera

Wprawdzie Twitter nie jest miejscem, gdzie możesz w typowy sposób publikować swoje osobiste informacje czy zdjęcia, ale w tym serwisie również zostawiasz osobiste informacje, które czasem mogą wymagać usunięcia. W tym serwisie taka procedura również jest nastawiona na jak najdłuższe zatrzymanie użytkownika.

Aby usunąć swoje konto w serwisie twitter.com:

  • Po zalogowaniu się do serwisu w prawym górnym rogu ekranu kliknij ikonę na pasku narzędzi strony. Rozwinie ona menu profilu, z którego wybierz polecenie Ustawienia (Settings).
  • Teraz na dole strony znajdź link Deaktywuj moje konto (Deactivate my account).
  • Kliknij Rozumiem, dezaktywuj (i tu nazwa Twojego konta).
  • Wpisz swoje hasło do konta (pole password) i wciśnij Deaktywuj konto (Deactivate account).

Pamiętaj, że Twitter stosuje mechanizm podobny do Facebooka. Aby konto rzeczywiście zostało usunięte, musi minąć 30 dni bez Twojego logowania się do serwisu.

Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie masz konta? Zarejestruj się »

Opinie czytelników

data:

Bardzo dobry materiał, za który wielkie dzięki. Ja o tym wspominam także u siebie na blogu, https://jaksierozwijac.pl/jak-usunac-konto-na-twitterze/

Ocena użytkownika:
5
Zgłoś naruszenie regulaminu

Zobacz także

Skuteczne narzędzia do wykrywania uszkodzonych podzespołów

pobierz

Wykrywanie i usuwanie niechcianych programów

pobierz

Polecane artykuły

Array ( [docId] => 47541 )

Array ( [docId] => 47541 )